No Fairy Tales

by - 17:59


Dneska bych Vám ráda řekla, jak se mám poslední dny/týdny, protože se bojím, že podle posledních postů by někdo mohl získat dojem, že si tady žiju na růžovém obláčku - naprostý život bez starostí. Ale tak to není nikdy, když odjedete do jiné země, kde nemáte předem zázemí. Já ale teď zažívám částečnou psychickou krizi teprve po sedmi měsících..asi už jsem si nějakou zasloužila:-)...Dobře, mám tu kamarády a Cyrila (my-boyfriend-has-a-better-name-than-yours :D), hlady neumírám, vlastně teď máme skvělý byt a ještě k tomu u moře a neumím si představit, co bych dělala v Čechách, kdybych si tam teď měla hledat práci a hlavně jsem v Anglii, což jsem chtěla od svých dvanácti let
...ALE...
Minulý týden naše firma přišla po několika letech o největšího klienta (tady v rozhovoru jsem zmiňovala, že mám práci) a více než dvacet lidí muselo z firmy odejít no a jak už vám asi došlo, pro toho klienta jsem pracovala i já (na pozici českého koordinátora) a v pondělí byl můj poslední den ve firmě. Pracovala jsem tam celkem půl roku a ikdyž to byl jen part-time job, měla jsem to tam hrozně ráda, kdo by taky neměl, když jsme byli na Vánoce u Jamieho Olivera, hráli jsme hry, chodili spolu na kafe, pracovali tam lidi z celého světa a jednoduše chození do práce byla zábava a ne povinnost. Asi až moc velká zábava, protože na mě dolehla lehce deprese ze ztráty něčeho, co mě tolik bavilo. Jak už jsem říkala, bylo to jen na částečný úvazek a jelikož v předchozí práci (doufám, že to dává smysl) předtím jsem skončila už před nějakým časem, tak jsem si prostě hledala druhou...No a ten job v online agentuře byla taková moje záloha a aspoň něco, hlavně jsem tam byla kvůli zkušenostem do budoucna a ne kvůli penězům. Ale teď nemám nic. Důvod, proč to sem píšu je, že blog je přecejen dost osobní věc a nebylo by upřímné tady hrát nějaké divadlo na Vás, co sem chodíte. (Gratuluju všem, kteří ještě pořád čtou! :D) Nemáme teď ani tolik času fotit, protože Cyril je pořád v práci (šetří na nejvíc brutální analogový foťák:) a nebo je škaredě. To počasí se samozřejmě odráží i v mojí náladě, ale já se pořád snažím myslet pozitivně a věřím, že něco brzo najdu:-). Teď je mi už skoro jedno, co to bude, nedávno jsem kompletně změnila názor na práci a kariéru. Nemám zapotřebí někoho oslňovat tím, co dělám za práci a zvlášť ne tady, kdy jsou platy na jakýchkoliv pozicích srovnatelné, takže o peníze nejde, lecjaký uklízeč si často vidělá i víc než někdo v office a žije si i o dost svobodnější život. Nebo k čemu je kariéra pokud to není k oslňování cizích lidí na kterým vám nezáleží?

Tím bych to uzavřela a dám vědět, jak to bude pokračovat, právě teď rozesílám desítky životopisů a píšu spoustu cover letterů na ty nejrůznější pozice, tak uvidíme:-).

You May Also Like

10 comments

  1. Lidi většinou vidí to, že žiješ někde v Anglii a zbytek "je nezajímá", prostě si žiješ určitě skvěle, když nejsi v Čechách..tak mi to alespon připadá.. Obdivuju tě, žes to sem takhle napsala, mně by se do toho nechtělo, přestože jsem v podobné situaci momentálně, akorát mám teda alespon ten domácí job no.. Držím ti palce, at zase něco seženeš a nejlépe něco, co tě bude bavit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Netty, taky se mi nechtělo, ale tak přecejen je to i blog o tom, jak si žiju, tak proč ne, navíc jsem to vše vysvětlila, já se za to nestydím, to se může stát každému a pokud se tomu někdo směje, tak to je nejspíš někdo, kdo bydlí hezky doma u rodičů a v životě nezkusil jaké to je žít sám na sebe :). Určitě si něco brzo najdu :).

      Delete
  2. Tvůj blog jsem objevila nedávno a z postů mi nepřišlo, že si žiješ na růžovým obláčku - ale že prostě jsi spokojená :) Je jasný, že starosti mají všichni.. A taky ti držím palce, ať brzy něco najdeš :)

    ReplyDelete
  3. Držím palce v hľadaní práce.Ono je to vždy depres,keď niekto príde o prácu, ale ono sa to zasa zlepší :)

    http://byfoxygreen.blogspot.sk/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jsou dny, kdy to člověka fakt rozhodí, ale je třeba si fakt pamatovat, že na světě se dějou mnohem horší věci, než že nemám tady čtyři dny žádnou práci :D.

      Delete
  4. To ma veľmi mrzí. Budem ti moc držať palce, aby si čo najskôr nejakú prácu našla! :) Veľa šťastia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. To tě nemusí mrzet, to je v pohodě :). Díky

      Delete
  5. hodně štěstí s hledáním práce, ale jseš mladá a moc šikovná, takže moc dlouho čekat určitě nebudeš a najdeš práci svých snů :) good luck!

    ReplyDelete

Thank you!